Amerikaanse groentestoof zonder vlees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 l groentebouillon (zelfgemaakt of tablet)
eventueel 75 ml witte wijn
3 tenen knoflook, uit de knijper
1 groot laurierblad
500 gr aardappelen,geschild en in parten
½ bosje wortelen, in de lengte gehalveerd
2 middelgrote pastinaken, geschild en in grote stukken
6 kleine sjalotten, geschild en gehalveerd
½ bundeltje groene asperges 3 cm van het uiteinde eraf en in stukken van 4 cm
6 takjes verse tijm, het blad (of 1 tl gedroogd0
3 takjes gehakte verse dragon 9of 1 tl gedroogd)
200 gr doperwten (diepvries)
1 el ketjap manis
zout en versgemalen zwarte peper
verse tijm en dragon om te garneren
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook met de wijn, knoflook, laurier, aardappelen en groenten. Laat alles op en laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat alles stoven tot de doperwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de tijm en dragon. Lekker met crostini met zachte geitenkaas waaraan een beetje gehakte bieslook is toegevoegd en een groene salade met tuinkruiden.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Hachee met paddenstoelen en noten (Hoofdgerecht)
Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)
Champignon-preitaart
Gevulde quornfilets met portsaus
Hartige taart met spruitjes, kaas en eieren